HELP

Nieuws

 • Oosterkerk als het zomert

  Oosterkerk
  Kleine Wittenburgerstraat 1, 1018 LS Amsterdam
  www.oosterkerk-amsterdam.nl
  020-6272280
  11-06-2019

  18 juni Leeds University orkest, 21 juni hobo trio en presentatie bijzondere cello opname, 22 juni Amsterdams Studenten Orkest, 23 juni orgelconcert, 2 juli jong piano- en viooltalent en nog veel meer de hele zomer door tot en met 3 september 

  dinsdag 18 juni 2019 - 20:00 uur
  Gratis concert door het Leeds University Symphony Orchestra (dirigent Georgia Webb) en Symphonic Wind Orchestra (dirigent  Mark A. Jump). Op het programma staat muziek van Hector Berlioz, Roger Cichy, Peter Graham, Samuel Hazo, Gustav Holst & Jean Sibelius.


  vrijdag 21 juni 2019 - 14:30-15:15 uur
  Vrijdagmiddagconcert – Hobo Trio
  Het hobo trio van hoboïsten Eva Albiar Aliaga, Peter Lacković & Maripepa Contreras speelt Trio in C Major Op.87 & variaties op La ci darem la mano van Beethoven.
  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  vrijdag 21 juni 2019 - 20:00 uur
  Maxim Shalygin’s Canti d’Inizio e Fine – Maya Fridman
  Presentatie van celliste Maya Fridman’s nieuwe album ‘Canti d’Inizio e Fine’. Maxim Shalygin componeerde dit stuk voor ‘a solo performer who can feel, play, sing, scream, moan, swear, breathe, squeal, whisper, bleat, hiss, dream…’ en droeg het op aan Maya. Canti d’inizio e fine bestaat uit zes liederen en een epiloog, Todesfuge naar het gedicht van Paul Celan – een meesterlijke beschrijving van de verschrikkingen en dood in een concentratiekamp. De epiloog combineert mysterieuze beelden met ritmische variaties en structurele patronen die zowel ontwijkend als gearticuleerd zijn.

  Maya Fridman is de winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2019.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

  “ Ik heb nooit gedacht dat ik me op de Holocaust zou richten als onderwerp in mijn werk, laat staan in zo’n diepe en pijnlijke manier. Het was nooit de bedoeling dat deze cyclus zich in die richting zou gaan bewegen. Echter, direct toen ik besloot om het laatste deel te schrijven op basis van de tekst van Paul Celan’s gedicht Todesfuge, veranderde dit concept radicaal. De delen schreven zichzelf niet, noch in hun uiteindelijke volgorde, noch in hun geheel. Langer dan een jaar ben ik bezig geweest met wat voelde als een of ander raar mozaïek samenstellen en uiteindelijk rondde ik vijf delen af zonder ook maar enig idee hoe deze te noemen.

  Tot het moment dat ik Claude Lanzmann’sShoah keek, een van de krachtigste documentaires over die onvoorstelbare tragedie in de geschiedenis van de mens, een documentaire die licht schijnt op een grote verscheidenheid aan allerlei details. Op een gegeven moment in deze film beschrijft een vrouw hoe een groep naakte mensen door het donker werden gedreven, van de trein naar de kamers, met het geblaf van honden en het geschreeuw en mishandelingen door de cipiers… Toen hoorde ze gegil vanuit de groep en realiseerde ze zich snel: deze mensen riepen de namen van de Engelen Des Doods uit.

  Dit is hoe de Engelen Des Doods de namen van de zes delen werden, geconcludeerd door de epiloog van de Todesfuge, waar Maya tegelijkertijd zingt en speelt.

  De meest verschrikkelijke Engel van deze zes is Abaddon, de Engel die alles om zich heen verwoest. Een zeer lange tijd probeerde ik me te bedenken hoe zoiets zou klinken, en hoe je zoiets überhaupt zou kunnen uitdrukken in muziek. Ik kreeg het idee van ononderbroken, agressieve, a-periodische glissando, vanuit een ultra-hoog register langzaam naar het laagste register. Een langzame ontlading van bloed… Hier bovenop lagen van geschreeuw en gegil: van de mensen, van de cipiers? Dat blijft onduidelijk. Voor dit deel greep ik voornamelijk uit lijsten van vloekwoorden die werden gebruikt voor Joden in de kamen, veelal Duits, deels Pools en Oekraïens. Deze tekst vermengde ik met allerlei verzonnen lettergrepen, gekreun, bladen en andere geluiden. En het geluid van klappen – wat voor soort klappen weet ik zelf ook niet – die zich door de textuur heen snijden.

  De Todesfuge bleek een goed voorbeeld van composer’sluck, en, hoe moeilijk het ook was te schrijven, niet neer te leggen in het proces. De structuur van het gedicht verleende oplossingen voor de compositie; wanneer een componist zo’n sterke energetische band op heeft gebouwd met een bepaald stuk poëzie, kan hij zich het niet voorstellen zonder muziek. Dat is waarom er voor mij niets restte dan het te schrijven zoals het moest klinken.

  Echter moet ik toegeven dat ik nog steeds niet volledig begrijp wat de functie is van deze muziek en waarom ik het schreef. Maar ik voel me alsof, hoe naïef dat ook mag klinken, het formuleert iets wispelturigs, iets fragiels, maar desalniettemin zeer belangrijk en weegbaar.

  Ik laat dit schip zeilen, in de hoop dat het een veilige schuilplaats mag bieden voor iemand. “

  – Maxim Shalygin


  zaterdag 22 juni 2019 - 16:00 uur
  Amsterdams Studenten Orkest
  Het in 2012 opgerichte studentenorkest (ASO) is een groep jonge mensen met een hart voor muziek. Telkens zijn zij bezig met het uitbreiden van hun repertoire en werken zij aan verschillende muzikale projecten.

  Onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen zullen zij op zaterdag 22 juni tijdens een middagconcert een aantal mooie stukken voordragen in de Oosterkerk te Amsterdam. Het zomerconcert bestaat uit een gevarieerd programma met onder andere muziek van Mendelssohn, Rossini, Beethoven en Newton Howard.

  Kaartverkoop aan de deur (vanaf 15:30 uur):
  €7,50 (regulier) / €5,- (jongeren tot 18 jaar en studenten)


  zondag 23 juni 2019 - 12:00 uur
  WeMakeThe.City – Orgelconcert Henk Verhoef
  De hymne ‘Urbs Beata Jerusalem’, die traditioneel wordt gezongen bij de wijding van een kerk, gaat terug tot de 7e of 8e eeuw van onze jaartelling. De tekst gaat over het hemelse Jerusalem, dat als een visioen neerdaalt op aarde, door engelen omringd. De stad is niet gebouwd uit stenen, maar uit levende stenen: de mensen, wijzelf.

  De muziek inspireerde de Franse organisten en componisten Jehan Titelouze (1563-1633), Louis Couperin (1626–1661) en Michel Corrette (1707-1795), ieder in zijn eigen tijd, tot een prachtig repertoire aan bijzondere muziek. De stoere versie van Titelouze, de verfijnde harmonische kleuren van Couperin en de apollinische helderheid van Corrette zouden we kunnen beschouwen als drie heel verschillende meditaties over dit tijdloze thema.

  Dit concert is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd in het kader van WeMakeThe.City (17-23 juni). Op zondag 23 juni is van 12:00-20:00 uur op het Kattenbugerplein en in het Scheepvaartmuseum (300m lopen vanaf de Oosterkerk) het slotevent van WeMakeThe.City: het Smaakmakers Festival

  Het programma:
  Jehan Titelouze
  – Urbs beata Jerusalem (drie versetten)
  Louis Couperin
  – Fugue grave sur Urbs beata Jerusalem
  – Autre fugue grave sur le même sujet
  – Fantaisie sur la tierce du Grand Clavier
  Michel Corrette
  – Urbs Jerusalem beata, Hymne pour le jour de la dédicace
  – Fugue


  dinsdag 2 juli 2019 - 20:00 uur
  Jong Talent – Duo Koiné
  Het Italiaanse Duo Koiné laat juwelen uit de Italiaanse viool- en pianorepertoire schitteren: Dallapiccola’s moderne visie op de componist Tartini in zijn ‘Tartiniana’, de sterke structuren van Martucci (die als de “Italiaanse Schumann” kan worden beschouwd) en de laatromantische muziek van Nino Rota die met de combinatie viool-piano een droomachtige ‘stream of consciousness’ creëert.

  Duo Koiné:
  Cesare Zanfini – viool
  Paolo Gorini – piano

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

  donderdag 4 juli 2019 - 20:00 uur
  Het Cambridge University Wind Orchestra (CUWO) speelt muziek van over de hele wereld, onder andere Suite for jazzorkest nr.2 (Dmitri Sjostakovitsj), East Coast Pictures (Nigel Hess), Danzón nr.2 (Arturo Márquez) en Second Suite in F for Military Band (Gustav Holst).
  Gratis entree.


  zaterdag 20 juli 2019 - 15:00 uur
  Gratis concert door het City of Belfast Youth Orchestra o.l.v. Paul McBride met muziek van o.a. Johann Strauss, Edward Elgar, Arturo Márquez en Antonin Dvořák. Met medewerking van celliste Ellen Quinn.
  Gratis toegang, met een vrijwillige collecte na afloop


  zondag 21 juli 2019 - 12:00 uur
  Koffieconcert – Gibraltar
  Gibraltar speelt liederen en andere muziek uit het Middellandse Zeegebied. Van chansons tot raï, van soefimuziek tot tarantella’s: ontroerend, aanstekelijk, feest!
  Gibraltar is de plek waar Europa en Afrika elkaar bijna raken: ontmoeting, verbroedering!
  Gibraltar bestaat uit vier doorgewinterde professionele musici:

  Dirkjan de Koning > slagwerk
  Pieter van Lier > contrabas, basgitaar, ud & zang
  Rob Stoop > toetsen, accordeon
  Joris Vermeulen > rieten & zang

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  vrijdag 26 juli 2019 - 14:30-15:15 uur
  Vrijdagmiddagconcert – Pianist Nadav Katan
  Dit vrijdagmiddagconcert door pianist Nadav Katan is een ode aan de arrangeur: de werken op het programma hebben gemeen dat ze niet voor piano werden geschreven, maar gearrangeerd en enigszins opnieuw gecomponeerd voor piano.
  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  dinsdag 6 augustus 2019 - 20:00 uur
  Jong Talent – Emma Roijackers & Aidan Mikdad
  Op het programma staan twee zeer grote en uitdagende sonates voor viool en piano: Bartók’s 1e sonate en de beruchte ‘Kreutzer’ sonate van Beethoven.

  Rudolphe Kreutzer, aan wie Beethoven deze sonate uiteindelijk opdroeg, weigerde zelfs het stuk ooit te spelen want hij beschouwde het als ‘outrageously unintelligible’. Violiste Emma Roijackers & pianist Aidan Mikdad gaan de uitdaging aan en laten horen waarom deze prachtige sonate in deze tijd tot een van de beroemdste sonates uit het repertoire behoort.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  zondag 11 augustus 2019 - 12:00 uur
  In de Ban van Beethoven – Pianiste Vera Kooper
  Volgend jaar is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven op aarde kwam en de wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Om deze bijzondere verjaardag te vieren maakt pianiste Vera Kooper in 2020 een grote tournee langs de Nederlandse theaters met het programma “Het jaar 250 na Beethoven”, waarin ze samen met Floris Kortie (Podium Witteman) laat zien dat het Beethoven-tijdperk eigenlijk nog maar net is begonnen! In de Amsterdamse Oosterkerk geeft Vera vast een voorproefje van dit programma én van haar eerste solo cd met werken van Beethoven. Één ding staat vast: De woeste, romantische én revolutionaire componist raakt iedereen.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  vrijdag 23 augustus 2019 - 14:30-15:15 uur
  Vrijdagmiddagconcert – Jasper Iturrospe & Stefan Gottfried
  Stefan Gottfried en Jasper Iturrospe combineren met hun nieuwe project jazz saxofoon en klassieke gitaar. Hun programma is een mix van eigen composities, Zuid-Amerikaanse muziek en jazz, met werken van Astor Piazzolla, Ralph Towner, Tom Jobím en meer.
  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  zondag 25 augustus 2019 - 12:00 uur
  Koffieconcert – Trio DEBU
  Debussy heeft nooit muziek gecomponeerd voor de gitaar, terwijl hij wel die ambitie koesterde. Hij nodigde op een avond een bekend gitarist uit om de mogelijkheden van de gitaar te verkennen, maar de gitarist kwam nooit opdagen.

  Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van Debussy in 2018 heeft TRIO DEBU zelf een programma samengesteld en gearrangeerd met bekende, maar ook obscure pianowerken. Een frisse vertaling door liefhebbers.

  TRIO DEBU is een jong, enthousiast gitaartrio uit Amsterdam bestaande uit Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. Ze hebben zich exclusief toegelegd op de bewerking en vertolking van de muziek van Claude Debussy.

  Beschouw TRIO DEBU als de uitkomst van een avond die nooit heeft plaatsgevonden. Ze brengen een hommage aan de gitaarliteratuur door er zelf een bijdrage aan te doen.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  dinsdag 3 september 2019 - 20:00 uur
  Jong Talent – 3VIOLAS
  3VIOLAS is een groep bestaande uit drie jonge en gedreven altviolisten. De basis van deze samenwerking is gelegd op het Conservatorium van Amsterdam, waar Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller elkaar hebben leren kennen.
  Sinds de oprichting in 2015 hebben de 3VIOLAS op verschillende locaties en festivals gespeeld, waaronder het Grachtenfestival, Ruigklassiek, de Uitmarkt en Entrée Late Night in het Concertgebouw. Ook hebben ze in samenwerking met Classical Music Rave diverse optredens gegeven.
  Vanaf mei 2019 is 3VIOLAS Artist in Residence in het VondelCS in Amsterdam.
  De muziek die 3VIOLAS maakt bestaat uit eigen muziek en eigen arrangementen van zowel klassieke als actuele muziek, variërend van Tchaikovsky tot aan Swedish House Mafia. Daarnaast is improvisatie een vast onderdeel, wat zorgt voor eigenzinnige optredens.
  Het doel waarmee 3VIOLAS het podium op gaat is om een nieuw, breder publiek te bereiken. Ze proberen het muzikale spectrum zo breed mogelijk te zien, waardoor ze constant op zoek zijn naar cross-overs en het vervagen van muzikale stijlgrenzen. Om deze reden geven ze geregeld optredens op ongewone plekken, zoals bijvoorbeeld in oude fabrieken/gebouwen, en op de GVB-pont.
  Ze zijn alle drie afkomstig van de altvioolklas van Marjolein Dispa, en hebben allen de klassiek georiënteerde bachelor gevolgd en afgerond.
  Hessel, Floris en Geerten spelen alle drie op een instrument hen ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten fonds.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 • Meer nieuws

  • Borrel 10 september

   08-09-2019
   Op 10 september borrelen we bij droog weer tussen 17.00 en 18.00 uur op het Artisplein.
   Lees verder
  • Met de Plantage naar Shakespeare!

   06-09-2019
   We zijn op reis geweest naar Diever: Het Shakespeare Theater, een openluchttheater waar al jarenlang ieder jaar een Shakespeare stuk wordt gebracht.
   Lees verder
  • Ipad cursus start weer!

   01-09-2019
   Evert Kulkens organiseert vanf oktober in de Soop weer een IPad cursus voor stadsdorpleden.
   Lees verder
  • Ondersteuning MANTELZORG & ONTMOETINGEN

   30-08-2019
   Wie de zorg heeft voor ander en daarbij ondersteuning denkt nodig te hebben kan terecht bij één van de mantelzorgconsulenten van Centram
   Lees verder
  • Inloop bij Swift

   30-08-2019
   Andere openingstijden bij Swift voor het wekelijks koffie drinken op maandagmiddag
   Lees verder
  • Nazomerborrel op het Artisplein

   29-08-2019
   Op dinsdag 10 september houden we (bij mooi weer) een nazomerborrel. Het plein achter restaurant de Plantage.
   Lees verder
  • Wandelen op zaterdag 31 augustus

   27-08-2019
   Kom wandelen door de bloeiende heide!
   Lees verder
  • Picknick op Artisplaza verslag

   25-08-2019
   Woensdag 28 augustus was de laatste zeer warme dag van de zomer. We hebben daarom heerlijk gepicknickt. De allerlaatste zomeravondborrel is overigens op 10 sept, weer op dezelfde plek!
   Lees verder
  • Overleek 4 Ever

   10-08-2019
   Inmiddels zijn wij voor de vierde keer naar Overleek geweest en wat ons betreft wordt dat Everleek: Overleek 4 Ever dus.
   Lees verder
  • Hoeveel bewegen is gezond?

   20-06-2019
   Ja ja, we weten wel dat we moeten blijven bewegen, en de examentijd ligt al weer een tijdje achter ons, gelukkig! Maar toch even onze kennis testen over hoeveel bewegen goed voor ons is? Doe dan de quiz!!!
   Lees verder
  • Stadsdorp op Slotfestival van We make The city

   18-06-2019
   Slotfestival van We Make The City waar je kunt genieten en kennismaken met uiteenlopende smaakmakers van de stad in smaak, design, cultuur en beleving
   Lees verder
  • Innerlijke beelden

   18-06-2019
   Interview met Naqiba Bergefurt, zij exposeert van donderdag 6 juni t/m vrijdag 19 juli 2019 in SOOP.
   Lees verder
  • Zonder (inschrijving) Woningnet geen seniorenwoning!

   14-06-2019
   Wilt u in de toekomst wellicht naar nog eens een seniorenwoning verhuizen. Dan is inschrijving in Woningnet belangrijk. Of je nu sociaal woont of nog niet. Regel het dan voor 1 juli!
   Lees verder
  • Het Luther Museum gaat open!

   13-06-2019
   Het Luther Museum Amsterdam is gevestigd in gebouw Wittenberg aan de Nieuwe Keizersgracht en gaat 22 juni open. Men zoekt ook vrijwilligers.
   Lees verder
  • Bewonersplannen op de weegschaal

   11-06-2019
   Stadsdeel Centrum stelt € 200.000 beschikbaar voor bewonersplannen die de meeste steun van de bevolking krijgen. Er zijn 144 plannen ingediend (klik hier), waarvan zeventien over postcodegebied 1018 gaan. Twaalf daarvan hebben voldoende (50 of meer) likes gekregen. Bron: BO1018
   Lees verder
  • Bewonersenquete

   11-06-2019
   Evenals voorgaande jaren houdt stadsdeel Centrum een enquete onder bewoners en ondernemers over zaken als veiligheid, overlast, doorloopruimte bij terrassen en hoe u uw buurt ervaart. De resultaten worden onder meer gebruikt bij het opstellen van het Gebiedsplan 2020.
   Lees verder
  • Ervaring opdoen met je eigen zorgdossier!

   10-06-2019
   Geïnteresseerden gevraagd die willen meedoen aan een test van de eerste hulpmiddelen om je eigen zorgdossier te beheren: burgers aan het stuur!
   Lees verder
  • De jaarvergadering

   02-06-2019
   Tijdens de juni bijeenkomst hielden we de jaarvergadering. Hier een kort verslag.
   Lees verder
  • Eten in Occohofje zoekt een stadsdorper met auto

   30-05-2019
   Wie wil een keer per maand met Edwin naar de Sligro rijden. Het is op een woensdagochtend. Doel is om boodschappen te doen voor het maandelijkse etenje van het stadsdorp in het Occo hofje.
   Lees verder
  • Shakespeare in Diever

   27-05-2019
   In juni, juli, augustus en september is in het openluchttheater in Diever weer een Shakespeare voorstelling.
   Lees verder
  • Onze mei wandeling-bijeenkomst

   11-05-2019
   In plaats van een binnen-bijeenkomst bestond onze mei-bijeenkomst uit een wandeling in het teken van het leven van Rembrandt
   Lees verder
  • Oud leren worden van Japanners

   06-05-2019
   Oud worden in Japan: wat kunnen we ervan leren? Gezond ouder worden, wat kunnen wij leren van Japanners? Hoe blijven ouderen erbij horen? En hoe staat de zorg ten dienste van de Japanners? Uit: Beter Oud nieuwsbrief 2 mei 2019
   Lees verder
  • Borrelen op het Artis Plaza

   29-04-2019
   De berichten waren niet best, maar het was een goed bezochte zonnige en gezellige borrel 26 april op Artis Plaza.
   Lees verder
  • Lieve medestadsdorpers: kom wandelen!

   11-04-2019
   We hebben nog voldoende plaatsen voor onze wandeling op zaterdagmiddag 4 mei beschikbaar! maar wacht niet te lang, want anders kunnen we het lastiger organiseren.
   Lees verder
  • Maandelijkse bijeenkomst van 6 april

   09-04-2019
   Afgelopen zaterdag 6 april waren we weer bijeen in Instock.
   Lees verder
  • “Mijn schilderijen zijn in wezen gedachten”

   03-04-2019
   INTERVIEW MET BEELDEND KUNSTENAAR BEN VOLLERS. Hij exposeert van 4 april tm 5 juni in de SOOP
   Lees verder
  • Verzilveren om thuis te blijven wonen

   31-03-2019
   Senioren kunnen steeds vaker een hypotheek nemen om zo hun woningwaarde te kunnen opnemen: welkom in de groeiende markt voor verzilverproducten
   Lees verder
  • Rembrandt Prive

   31-03-2019
   Rembrandt Privé vertelt het persoonlijke verhaal onze grootste schilder
   Lees verder
  • Verslag maart bijeenkomst

   25-03-2019
   Van Gogh en de levenswandel
   Lees verder
  • Af en toe oppassen op een hond?

   25-03-2019
   Stichting OOPOEH, kort voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier, is in het leven geroepen om 50-plussers die wel van honden houden, maar er zelf niet meer aan willen beginnen
   Lees verder
  • ING sponsort het Stadsdorpkoor!

   22-03-2019
   Het is gelukt! Mede dankzij de steun van velen heeft het Stadsdorpkoor financiële steun vanuit ING toegezegd gekregen.
   Lees verder
  • Verhuisregeling van Groot naar beter

   22-03-2019
   De gemeente heeft op 6 maart bekend gemaakt dat de verhuisregeling van Groot naar Beter nu ook geldt voor corporatiewoningen met vier kamers. U krijgt voorrang als u nu groot woont, maar liever een kleiner huis wilt.
   Lees verder
  • Aanmelding vrijheidslunch gestart.

   16-03-2019
   Vanaf nu kun je je aanmelden voor de vrijheidslunch op het Entrepotdok op zondag 5 mei 12.30 - 14.30.
   Lees verder
  • Buurt High Tea op zondag 17 maart.

   08-03-2019
   Op 17 maart organiseren we een High Tea met verhalen in het speeltuingebouw Wittenburg.
   Lees verder
  • Dance Connects is van start op Wittenburg!

   27-02-2019
   Een nieuw seizoen Moderne Dans voor iedereen van 60 jaar en ouder
   Lees verder
  • Verslag van de februari bijeenkomst

   19-02-2019
   Na onze nieuwjaarsreceptie nu de eerste bijeenkomst van het stadsdorp in Instock.
   Lees verder
  • Paul Verberne in 1018

   19-02-2019
   ‘Jongen, ga jij een cafe beginnen? Je bent toch advocaat?
   Lees verder
  • Betere zorg begint met een goed gesprek

   14-02-2019
   Je dokter wil jou graag goed helpen. Om jou goed te kunnen helpen heeft de dokter veel informatie van jou nodig! Welke klachten heb je? Wat vind jij belangrijk?
   Lees verder
  • Meedoen aan onderzoek Erik Scherder

   12-02-2019
   Deelnemers gezocht voor onderzoek olv prof. dr. Erik Scherder.
   Lees verder
  • Thema vrijheidslunch 2019

   06-02-2019
   In onze buurt op zondag 5 mei: vrijheidslunch op het Entrepotdok!
   Lees verder
  • Buurtlunch op zondag 10 februari

   04-02-2019
   Aanstaande zondag 10 februari om 12.00 uur is er weer een buurtlunch.
   Lees verder
  • Focus op Ons stadsdorp temidden van 22 anderen

   01-02-2019
   Lees na wat we al doen! trots! Wonen in de stad heeft veel voordelen. Alles is in de buurt, je hoeft nooit ver te reizen.
   Lees verder
  • Stem op 10ACHT18 !!

   22-01-2019
   ACTIE! ACTIE! ACTIE! Ondersteun ons geweldige koor door te stemmen: Op de stempagina www.helpnederlandvooruit.nl kunt u stemmen.
   Lees verder
  • Bouwen op Oostenburg Noord

   15-01-2019
   Zo langzamerhand worden de plannen voor Oostenburg Noord steeds concreter. Binnenkort komen de eerste zelfbouwkavels op de markt, voor CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) bouwgroepen. Dus: voor wie met anderen samen dit avontuur in willen. Een seniorencoöperatie bijvoorbeeld?
   Lees verder
  • Nieuwjaarsreceptie

   15-01-2019
   We zijn dit jaar met een nieuwe plek weer vol goede moed van start gegaan! De zaal van Instock aan de Czaar Peterstraat wordt voorlopig ons vaste honk voor de zaterdagen. En natuurlijk is de plek en het jaar weer muzikaal muzikaal ingewijd door ons eigenste Stadsdorpkoor o.l.v. Herbert de Jonge. Voor dat koor strijden we nu voor stemmen om van de ING een subsidie te krijgen zodat we dit zonder teveel kosten voor Stadsdorp en deelnemers voort kunnen zetten! Vooral LEZEN en STEMMEN!
   Lees verder
  • Buurtorganisatie 1018 heeft een vernieuwde website

   15-01-2019
   Buurtorganisatie 1018 heeft een vernieuwde website.
   Lees verder
  • Buurtlunch met verhalen

   08-01-2019
   Opnieuw in 2019: de zondagse buurtlunch met verhalen in de Witte Boei
   Lees verder
  • Samen naar de film?

   06-01-2019
   Ga je graag naar de film en zoek je gezelschap? Mail Bertha als je mee wilt doen.
   Lees verder
  • Een paddenstoelenparadijs

   06-01-2019
   Afgelopen vrijdag 4 januari maakten we een prachtige wandeling met Marijk door de buitenplaats Elswout in Overveen.
   Lees verder
  • Vrijheidsmaaltijd 2019

   06-01-2019
   In 2019 kunnen we weer een vrijheidsmaaltijd organiseren. Vorig jaar was dat in het Kromhoutmuseum.
   Lees verder

  Agenda