HELP

Nieuws

 • Oosterkerk als het zomert

  Oosterkerk
  Kleine Wittenburgerstraat 1, 1018 LS Amsterdam
  www.oosterkerk-amsterdam.nl
  020-6272280
  11-06-2019

  18 juni Leeds University orkest, 21 juni hobo trio en presentatie bijzondere cello opname, 22 juni Amsterdams Studenten Orkest, 23 juni orgelconcert, 2 juli jong piano- en viooltalent en nog veel meer de hele zomer door tot en met 3 september 

  dinsdag 18 juni 2019 - 20:00 uur
  Gratis concert door het Leeds University Symphony Orchestra (dirigent Georgia Webb) en Symphonic Wind Orchestra (dirigent  Mark A. Jump). Op het programma staat muziek van Hector Berlioz, Roger Cichy, Peter Graham, Samuel Hazo, Gustav Holst & Jean Sibelius.


  vrijdag 21 juni 2019 - 14:30-15:15 uur
  Vrijdagmiddagconcert – Hobo Trio
  Het hobo trio van hoboïsten Eva Albiar Aliaga, Peter Lacković & Maripepa Contreras speelt Trio in C Major Op.87 & variaties op La ci darem la mano van Beethoven.
  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  vrijdag 21 juni 2019 - 20:00 uur
  Maxim Shalygin’s Canti d’Inizio e Fine – Maya Fridman
  Presentatie van celliste Maya Fridman’s nieuwe album ‘Canti d’Inizio e Fine’. Maxim Shalygin componeerde dit stuk voor ‘a solo performer who can feel, play, sing, scream, moan, swear, breathe, squeal, whisper, bleat, hiss, dream…’ en droeg het op aan Maya. Canti d’inizio e fine bestaat uit zes liederen en een epiloog, Todesfuge naar het gedicht van Paul Celan – een meesterlijke beschrijving van de verschrikkingen en dood in een concentratiekamp. De epiloog combineert mysterieuze beelden met ritmische variaties en structurele patronen die zowel ontwijkend als gearticuleerd zijn.

  Maya Fridman is de winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2019.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

  “ Ik heb nooit gedacht dat ik me op de Holocaust zou richten als onderwerp in mijn werk, laat staan in zo’n diepe en pijnlijke manier. Het was nooit de bedoeling dat deze cyclus zich in die richting zou gaan bewegen. Echter, direct toen ik besloot om het laatste deel te schrijven op basis van de tekst van Paul Celan’s gedicht Todesfuge, veranderde dit concept radicaal. De delen schreven zichzelf niet, noch in hun uiteindelijke volgorde, noch in hun geheel. Langer dan een jaar ben ik bezig geweest met wat voelde als een of ander raar mozaïek samenstellen en uiteindelijk rondde ik vijf delen af zonder ook maar enig idee hoe deze te noemen.

  Tot het moment dat ik Claude Lanzmann’sShoah keek, een van de krachtigste documentaires over die onvoorstelbare tragedie in de geschiedenis van de mens, een documentaire die licht schijnt op een grote verscheidenheid aan allerlei details. Op een gegeven moment in deze film beschrijft een vrouw hoe een groep naakte mensen door het donker werden gedreven, van de trein naar de kamers, met het geblaf van honden en het geschreeuw en mishandelingen door de cipiers… Toen hoorde ze gegil vanuit de groep en realiseerde ze zich snel: deze mensen riepen de namen van de Engelen Des Doods uit.

  Dit is hoe de Engelen Des Doods de namen van de zes delen werden, geconcludeerd door de epiloog van de Todesfuge, waar Maya tegelijkertijd zingt en speelt.

  De meest verschrikkelijke Engel van deze zes is Abaddon, de Engel die alles om zich heen verwoest. Een zeer lange tijd probeerde ik me te bedenken hoe zoiets zou klinken, en hoe je zoiets überhaupt zou kunnen uitdrukken in muziek. Ik kreeg het idee van ononderbroken, agressieve, a-periodische glissando, vanuit een ultra-hoog register langzaam naar het laagste register. Een langzame ontlading van bloed… Hier bovenop lagen van geschreeuw en gegil: van de mensen, van de cipiers? Dat blijft onduidelijk. Voor dit deel greep ik voornamelijk uit lijsten van vloekwoorden die werden gebruikt voor Joden in de kamen, veelal Duits, deels Pools en Oekraïens. Deze tekst vermengde ik met allerlei verzonnen lettergrepen, gekreun, bladen en andere geluiden. En het geluid van klappen – wat voor soort klappen weet ik zelf ook niet – die zich door de textuur heen snijden.

  De Todesfuge bleek een goed voorbeeld van composer’sluck, en, hoe moeilijk het ook was te schrijven, niet neer te leggen in het proces. De structuur van het gedicht verleende oplossingen voor de compositie; wanneer een componist zo’n sterke energetische band op heeft gebouwd met een bepaald stuk poëzie, kan hij zich het niet voorstellen zonder muziek. Dat is waarom er voor mij niets restte dan het te schrijven zoals het moest klinken.

  Echter moet ik toegeven dat ik nog steeds niet volledig begrijp wat de functie is van deze muziek en waarom ik het schreef. Maar ik voel me alsof, hoe naïef dat ook mag klinken, het formuleert iets wispelturigs, iets fragiels, maar desalniettemin zeer belangrijk en weegbaar.

  Ik laat dit schip zeilen, in de hoop dat het een veilige schuilplaats mag bieden voor iemand. “

  – Maxim Shalygin


  zaterdag 22 juni 2019 - 16:00 uur
  Amsterdams Studenten Orkest
  Het in 2012 opgerichte studentenorkest (ASO) is een groep jonge mensen met een hart voor muziek. Telkens zijn zij bezig met het uitbreiden van hun repertoire en werken zij aan verschillende muzikale projecten.

  Onder leiding van dirigent Peter Veenhuizen zullen zij op zaterdag 22 juni tijdens een middagconcert een aantal mooie stukken voordragen in de Oosterkerk te Amsterdam. Het zomerconcert bestaat uit een gevarieerd programma met onder andere muziek van Mendelssohn, Rossini, Beethoven en Newton Howard.

  Kaartverkoop aan de deur (vanaf 15:30 uur):
  €7,50 (regulier) / €5,- (jongeren tot 18 jaar en studenten)


  zondag 23 juni 2019 - 12:00 uur
  WeMakeThe.City – Orgelconcert Henk Verhoef
  De hymne ‘Urbs Beata Jerusalem’, die traditioneel wordt gezongen bij de wijding van een kerk, gaat terug tot de 7e of 8e eeuw van onze jaartelling. De tekst gaat over het hemelse Jerusalem, dat als een visioen neerdaalt op aarde, door engelen omringd. De stad is niet gebouwd uit stenen, maar uit levende stenen: de mensen, wijzelf.

  De muziek inspireerde de Franse organisten en componisten Jehan Titelouze (1563-1633), Louis Couperin (1626–1661) en Michel Corrette (1707-1795), ieder in zijn eigen tijd, tot een prachtig repertoire aan bijzondere muziek. De stoere versie van Titelouze, de verfijnde harmonische kleuren van Couperin en de apollinische helderheid van Corrette zouden we kunnen beschouwen als drie heel verschillende meditaties over dit tijdloze thema.

  Dit concert is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd in het kader van WeMakeThe.City (17-23 juni). Op zondag 23 juni is van 12:00-20:00 uur op het Kattenbugerplein en in het Scheepvaartmuseum (300m lopen vanaf de Oosterkerk) het slotevent van WeMakeThe.City: het Smaakmakers Festival

  Het programma:
  Jehan Titelouze
  – Urbs beata Jerusalem (drie versetten)
  Louis Couperin
  – Fugue grave sur Urbs beata Jerusalem
  – Autre fugue grave sur le même sujet
  – Fantaisie sur la tierce du Grand Clavier
  Michel Corrette
  – Urbs Jerusalem beata, Hymne pour le jour de la dédicace
  – Fugue


  dinsdag 2 juli 2019 - 20:00 uur
  Jong Talent – Duo Koiné
  Het Italiaanse Duo Koiné laat juwelen uit de Italiaanse viool- en pianorepertoire schitteren: Dallapiccola’s moderne visie op de componist Tartini in zijn ‘Tartiniana’, de sterke structuren van Martucci (die als de “Italiaanse Schumann” kan worden beschouwd) en de laatromantische muziek van Nino Rota die met de combinatie viool-piano een droomachtige ‘stream of consciousness’ creëert.

  Duo Koiné:
  Cesare Zanfini – viool
  Paolo Gorini – piano

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

  donderdag 4 juli 2019 - 20:00 uur
  Het Cambridge University Wind Orchestra (CUWO) speelt muziek van over de hele wereld, onder andere Suite for jazzorkest nr.2 (Dmitri Sjostakovitsj), East Coast Pictures (Nigel Hess), Danzón nr.2 (Arturo Márquez) en Second Suite in F for Military Band (Gustav Holst).
  Gratis entree.


  zaterdag 20 juli 2019 - 15:00 uur
  Gratis concert door het City of Belfast Youth Orchestra o.l.v. Paul McBride met muziek van o.a. Johann Strauss, Edward Elgar, Arturo Márquez en Antonin Dvořák. Met medewerking van celliste Ellen Quinn.
  Gratis toegang, met een vrijwillige collecte na afloop


  zondag 21 juli 2019 - 12:00 uur
  Koffieconcert – Gibraltar
  Gibraltar speelt liederen en andere muziek uit het Middellandse Zeegebied. Van chansons tot raï, van soefimuziek tot tarantella’s: ontroerend, aanstekelijk, feest!
  Gibraltar is de plek waar Europa en Afrika elkaar bijna raken: ontmoeting, verbroedering!
  Gibraltar bestaat uit vier doorgewinterde professionele musici:

  Dirkjan de Koning > slagwerk
  Pieter van Lier > contrabas, basgitaar, ud & zang
  Rob Stoop > toetsen, accordeon
  Joris Vermeulen > rieten & zang

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  vrijdag 26 juli 2019 - 14:30-15:15 uur
  Vrijdagmiddagconcert – Pianist Nadav Katan
  Dit vrijdagmiddagconcert door pianist Nadav Katan is een ode aan de arrangeur: de werken op het programma hebben gemeen dat ze niet voor piano werden geschreven, maar gearrangeerd en enigszins opnieuw gecomponeerd voor piano.
  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  dinsdag 6 augustus 2019 - 20:00 uur
  Jong Talent – Emma Roijackers & Aidan Mikdad
  Op het programma staan twee zeer grote en uitdagende sonates voor viool en piano: Bartók’s 1e sonate en de beruchte ‘Kreutzer’ sonate van Beethoven.

  Rudolphe Kreutzer, aan wie Beethoven deze sonate uiteindelijk opdroeg, weigerde zelfs het stuk ooit te spelen want hij beschouwde het als ‘outrageously unintelligible’. Violiste Emma Roijackers & pianist Aidan Mikdad gaan de uitdaging aan en laten horen waarom deze prachtige sonate in deze tijd tot een van de beroemdste sonates uit het repertoire behoort.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  zondag 11 augustus 2019 - 12:00 uur
  In de Ban van Beethoven – Pianiste Vera Kooper
  Volgend jaar is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven op aarde kwam en de wereld zou nooit meer hetzelfde zijn. Om deze bijzondere verjaardag te vieren maakt pianiste Vera Kooper in 2020 een grote tournee langs de Nederlandse theaters met het programma “Het jaar 250 na Beethoven”, waarin ze samen met Floris Kortie (Podium Witteman) laat zien dat het Beethoven-tijdperk eigenlijk nog maar net is begonnen! In de Amsterdamse Oosterkerk geeft Vera vast een voorproefje van dit programma én van haar eerste solo cd met werken van Beethoven. Één ding staat vast: De woeste, romantische én revolutionaire componist raakt iedereen.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  vrijdag 23 augustus 2019 - 14:30-15:15 uur
  Vrijdagmiddagconcert – Jasper Iturrospe & Stefan Gottfried
  Stefan Gottfried en Jasper Iturrospe combineren met hun nieuwe project jazz saxofoon en klassieke gitaar. Hun programma is een mix van eigen composities, Zuid-Amerikaanse muziek en jazz, met werken van Astor Piazzolla, Ralph Towner, Tom Jobím en meer.
  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  zondag 25 augustus 2019 - 12:00 uur
  Koffieconcert – Trio DEBU
  Debussy heeft nooit muziek gecomponeerd voor de gitaar, terwijl hij wel die ambitie koesterde. Hij nodigde op een avond een bekend gitarist uit om de mogelijkheden van de gitaar te verkennen, maar de gitarist kwam nooit opdagen.

  Ter gelegenheid van het 100e sterfjaar van Debussy in 2018 heeft TRIO DEBU zelf een programma samengesteld en gearrangeerd met bekende, maar ook obscure pianowerken. Een frisse vertaling door liefhebbers.

  TRIO DEBU is een jong, enthousiast gitaartrio uit Amsterdam bestaande uit Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. Ze hebben zich exclusief toegelegd op de bewerking en vertolking van de muziek van Claude Debussy.

  Beschouw TRIO DEBU als de uitkomst van een avond die nooit heeft plaatsgevonden. Ze brengen een hommage aan de gitaarliteratuur door er zelf een bijdrage aan te doen.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


  dinsdag 3 september 2019 - 20:00 uur
  Jong Talent – 3VIOLAS
  3VIOLAS is een groep bestaande uit drie jonge en gedreven altviolisten. De basis van deze samenwerking is gelegd op het Conservatorium van Amsterdam, waar Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller elkaar hebben leren kennen.
  Sinds de oprichting in 2015 hebben de 3VIOLAS op verschillende locaties en festivals gespeeld, waaronder het Grachtenfestival, Ruigklassiek, de Uitmarkt en Entrée Late Night in het Concertgebouw. Ook hebben ze in samenwerking met Classical Music Rave diverse optredens gegeven.
  Vanaf mei 2019 is 3VIOLAS Artist in Residence in het VondelCS in Amsterdam.
  De muziek die 3VIOLAS maakt bestaat uit eigen muziek en eigen arrangementen van zowel klassieke als actuele muziek, variërend van Tchaikovsky tot aan Swedish House Mafia. Daarnaast is improvisatie een vast onderdeel, wat zorgt voor eigenzinnige optredens.
  Het doel waarmee 3VIOLAS het podium op gaat is om een nieuw, breder publiek te bereiken. Ze proberen het muzikale spectrum zo breed mogelijk te zien, waardoor ze constant op zoek zijn naar cross-overs en het vervagen van muzikale stijlgrenzen. Om deze reden geven ze geregeld optredens op ongewone plekken, zoals bijvoorbeeld in oude fabrieken/gebouwen, en op de GVB-pont.
  Ze zijn alle drie afkomstig van de altvioolklas van Marjolein Dispa, en hebben allen de klassiek georiënteerde bachelor gevolgd en afgerond.
  Hessel, Floris en Geerten spelen alle drie op een instrument hen ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten fonds.

  Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 • Meer nieuws

  • Nieuwe Cursus valpreventie

   14-02-2020
   De nieuwe cursus vindt plaats in de Boomsspijker, Recht Boomssloot 52
   Lees verder
  • Kom zingen, de repetitiedagen tot de zomer zijn bekend!

   13-02-2020
   Muziek maken is goed voor ons! Ons brein krijgt nieuwe impulsen. Veel Stadsdorpers houden van muziek en willen samen muziek maken!
   Lees verder
  • Gezellig spelletjes doen in de Soop

   11-02-2020
   Ook in de Soop start een leuke spelletjesmiddag
   Lees verder
  • Iedere maandag weer een fijne Inloop bij Swift

   10-02-2020
   Andere openingstijden bij Swift voor het wekelijks koffie drinken op maandagmiddag
   Lees verder
  • Een auto delen is het nieuwe kopen!

   09-02-2020
   Wilt u ook een auto delen? hier een nieuw initiatief voor Centrum Oost!
   Lees verder
  • SCO-lid Joseph Pickkers overleden

   09-02-2020
   Vandaag kregen we bericht dat ons medelid Joseph Pickkers (bijna 81), echtgenoot van Toke Krimp, is overleden.
   Lees verder
  • Ga dansen!

   09-02-2020
   Dansen op de graven van de Westerkerk!
   Lees verder
  • Zelfstandig blijven met spraaktechnologie?

   09-02-2020
   Spraakassistenten zoals die van Google (Home) of Apple (Siri). kunnen ouderen helpen om langer zelfstandig te blijven
   Lees verder
  • Over ontmoetingscentrum de Keyzer: interview

   08-02-2020
   Na onze geslaagde nieuwjaarsreceptie in De Keyzer leek het een aardig idee om met Miriam de Wit te spreken over haar rol in dit ontmoetingscentrum
   Lees verder
  • Interview met Ria Schimmelpennink bij haar expositie in de SOOP

   07-02-2020
   Janny Lok interviewde Ria Schimmelpennink over haar werk, geëxposeerd in de SOOP tot 1 april van dit jaar.“Griekenland is mijn tweede vaderland”.
   Lees verder
  • Wat gebeurt er toch op het Marineterrein?

   07-02-2020
   Op het Marineterrein zien we allemaal initiatieven waar wij in onze jeugd (weet je nog?) niet van konden dromen.
   Lees verder
  • Hoe opa en oma sociale media ontdekten

   07-02-2020
   Het aantal 65-plussers met WhatsApp, Twitter of Facebook is in vijf jaar tijd ongeveer verdubbeld, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Maar ze zien niet altijd de risico’s, zoals online fraude.”
   Lees verder
  • Actief zijn: goed voor mijn geest!

   07-02-2020
   Community-building: elke maand verzorgt een groepje bewoners van een zorginstelling in Geuzenveld een lunch voor buurtgenoten.
   Lees verder
  • Cursus ‘De zorg de baas’ voor mantelzorgers

   16-01-2020
   Zorgt u voor een naaste die chronisch ziek, verslaafd of dement is, of om een andere reden extra zorg nodig heeft? Dan kunt u gratis deelnemen aan de cursus ‘De zorg de baas’.
   Lees verder
  • Ga dansen!

   16-01-2020
   Kennismakingslessen starten eind januari
   Lees verder
  • Goedkoper parkeren voor uw bezoekers

   13-01-2020
   Het "autoluw maken" heeft nogal wat voeten in de aarde, en niet alle maatregelen roepen blijdschap op, maar voor Stadsdorpers die hun bezoek willen ontzien hebben we hier wat informatie
   Lees verder
  • We are YEPS!!!

   13-01-2020
   We moeten er wel een beetje om lachen, maar tot ons 80e horen we bij een nieuwe bevolkingsgroep. Er komen er steeds meer van....
   Lees verder
  • Beweeg! Beweegtips voor elke dag

   09-01-2020
   Bewegen is goed, maar mag het ook leuk zijn? Hoe doe je dat? Via de website van BeterOud kregen we tips voor (meer) beweging in je dagelijks leven. Tips die je met plezier wilt opvolgen, of om samen te doen: gedeeld plezier, is dubbel plezier!!!
   Lees verder
  • YEPS kunnen best nuttig blijven (en hebben daar zelf ook wat aan)!

   09-01-2020
   Een groeiende groep jonge ouderen wil graag actief blijven. Help ze daarbij, luidt het advies van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving aan het kabinet.
   Lees verder
  • Vitale ouderen weigeren voorzorg voor toekomstige zorg

   09-01-2020
   We brengen natuurlijk het liefst alleen maar blij nieuws, maar soms een waarschuwing, zoals deze: de huidige generatie vitale ouderen is onvoorbereid op de levensfase waarin zij afhankelijk worden van zorg.
   Lees verder
  • Mahyong demonstratie

   07-01-2020
   Een ervaren mahyongspeler komt vertellen over het spel
   Lees verder
  • Sinterklaaslunch in het Tropenmuseum

   27-12-2019
   Onze op 5 december geplande Sinterklaaslunch werd verplaatst. Zo werd het bijna een Kerstlunch!
   Lees verder
  • Interview met kunstenaar Caroline Gevers

   08-12-2019
   vanwege haar expositie “Toscane in de Plantage” in Soop
   Lees verder
  • December bijeenkomst

   08-12-2019
   Een heerlijk muzikaal verhaal!
   Lees verder
  • Onze nieuwjaarreceptie!

   08-12-2019
   We toosten graag met u op het nieuwe jaar!
   Lees verder
  • Beter fietsen door op 1 been je tanden te poetsen

   06-12-2019
   Veel ouderen fietsen graag. Het programma Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Zo kunnen ouderen langer blijven fietsen. Tips van leeftijdgenoten, waaronder: op één been je tanden poetsen! Uit: Beter Oud
   Lees verder
  • Wat maakt (het) leven zinvol?

   06-12-2019
   Veel mensen staan nauwelijks stil bij wat het leven zinvol maakt. Een onderzoek onder ouderen gaf een top-tien aan! Ter inspiratie! (Uit: Beter Oud)
   Lees verder
  • Peter Anink overleden

   02-12-2019
   Op vrijdag 29 november is Peter Anink overleden. Hij was vanaf de oprichting tot vrij recent lid van ons stadsdorp.
   Lees verder
  • Oosterkerk moet blijven!

   02-12-2019
   Het Eilandenoverleg, het Plantage Weesperbuurtoverleg (PWO) en de Stichting Oosterkerk trekken samen op voor het behoud van de buurtfunctie van de Oosterkerk.
   Lees verder
  • Uitkomsten Buurtenquete 2019 Centrum Oost

   02-12-2019
   1079 bewoners en 140 ondernemers hebben de buurtenquete Centrum-Oost van het stadsdeel ingevuld. Daarvan 114 bewoners van de Oostelijke Eilanden, 78 van de Kadijken, 116 van de Plantagebuurt en 119 van de Weesperbuurt.
   Lees verder
  • Uit BO1018

   02-12-2019
   In de Nieuwsbrief van BO1018 staan altijd wel nieuwtjes die u aangaan. Sommigen halen we aan, anderen vatten we samen.
   Lees verder
  • Stadsdorpkoor op tournee

   02-12-2019
   Rond de kersttijd wordt er weer wat afgezongen door het Stadsdorpkoor! Reserveer 21 december, 4 en 8 januari in ieder geval.
   Lees verder
  • 10 woonvormen

   02-12-2019
   In Nederland komen steeds meer woonvormen voor om langer thuiswonen voor ouderen mogelijk te maken. Al moet het volume nog wel omhoog zijn het aantal en de diversiteit toch bemoedigend. Wat is er te zien in Nederland aan woonvormen? Uit: Beter Oud
   Lees verder
  • Deze krasse knarren zorgen goed voor elkaar

   25-10-2019
   Met minder mantelzorgers en meer ouderen wordt het belangrijk dat ouderen naar elkaar omkijken. Maar nieuwe woonvormen zijn niet zo makkelijk te beginnen.
   Lees verder
  • In zorgzaam dorp Austerlitz regelen yeps de thuiszorg zelf wel

   24-10-2019
   Hoe houden young elderly persons (yeps) hun leven vitaal en zinvol? Zorg moeten ze met elkaar regelen. In ‘zorgzaam dorp’ Austerlitz doen ze niets liever. (Trouw, 14 september)
   Lees verder
  • Waarom een goede band met de buurman belangrijk is

   24-10-2019
   Het gaat goed met de burenbanden in ons land, stelt sociologe Beate Volker, die al twintig jaar de netwerken in buurten onderzoekt. Op burendag is de vraag: waarom is dat belangrijk?
   Lees verder
  • Edwin 5 jaar topkok in het Occohofje

   16-10-2019
   Woensdag 16 oktober vierden we dat Edwin 5 jaar kookt in het Occohofje.
   Lees verder
  • Met de Plantage naar Shakespeare!

   06-09-2019
   We zijn op reis geweest naar Diever: Het Shakespeare Theater, een openluchttheater waar al jarenlang ieder jaar een Shakespeare stuk wordt gebracht.
   Lees verder
  • Ipad cursus start weer!

   01-09-2019
   Evert Kulkens organiseert vanf oktober in de Soop weer een IPad cursus voor stadsdorpleden.
   Lees verder
  • Ondersteuning MANTELZORG & ONTMOETINGEN

   30-08-2019
   Wie de zorg heeft voor ander en daarbij ondersteuning denkt nodig te hebben kan terecht bij één van de mantelzorgconsulenten van Centram
   Lees verder
  • Inloop bij Swift

   30-08-2019
   Andere openingstijden bij Swift voor het wekelijks koffie drinken op maandagmiddag
   Lees verder
  • Nazomerborrel op het Artisplein

   29-08-2019
   Op dinsdag 10 september houden we (bij mooi weer) een nazomerborrel. Het plein achter restaurant de Plantage.
   Lees verder
  • Picknick op Artisplaza verslag

   25-08-2019
   Woensdag 28 augustus was de laatste zeer warme dag van de zomer. We hebben daarom heerlijk gepicknickt. De allerlaatste zomeravondborrel is overigens op 10 sept, weer op dezelfde plek!
   Lees verder
  • Overleek 4 Ever

   10-08-2019
   Inmiddels zijn wij voor de vierde keer naar Overleek geweest en wat ons betreft wordt dat Everleek: Overleek 4 Ever dus.
   Lees verder
  • Hoeveel bewegen is gezond?

   20-06-2019
   Ja ja, we weten wel dat we moeten blijven bewegen, en de examentijd ligt al weer een tijdje achter ons, gelukkig! Maar toch even onze kennis testen over hoeveel bewegen goed voor ons is? Doe dan de quiz!!!
   Lees verder
  • Stadsdorp op Slotfestival van We make The city

   18-06-2019
   Slotfestival van We Make The City waar je kunt genieten en kennismaken met uiteenlopende smaakmakers van de stad in smaak, design, cultuur en beleving
   Lees verder
  • Innerlijke beelden

   18-06-2019
   Interview met Naqiba Bergefurt, zij exposeert van donderdag 6 juni t/m vrijdag 19 juli 2019 in SOOP.
   Lees verder
  • Zonder (inschrijving) Woningnet geen seniorenwoning!

   14-06-2019
   Wilt u in de toekomst wellicht naar nog eens een seniorenwoning verhuizen. Dan is inschrijving in Woningnet belangrijk. Of je nu sociaal woont of nog niet. Regel het dan voor 1 juli!
   Lees verder
  • Het Luther Museum gaat open!

   13-06-2019
   Het Luther Museum Amsterdam is gevestigd in gebouw Wittenberg aan de Nieuwe Keizersgracht en gaat 22 juni open. Men zoekt ook vrijwilligers.
   Lees verder
  • Bewonersplannen op de weegschaal

   11-06-2019
   Stadsdeel Centrum stelt € 200.000 beschikbaar voor bewonersplannen die de meeste steun van de bevolking krijgen. Er zijn 144 plannen ingediend (klik hier), waarvan zeventien over postcodegebied 1018 gaan. Twaalf daarvan hebben voldoende (50 of meer) likes gekregen. Bron: BO1018
   Lees verder

  Agenda