Multidisciplinair werken voor en door makers; thema voor oktober: Geur en smaak.
SSAP is een experiment, wat al doende vorm zal krijgen en wat ik weliswaar initieer en een voorzet doe, maar waar ik niet doceer maar participeer. Iedere deelnemer is gelijkwaardig.
Het werkt als volgt: een aantal keer per jaar lanceer ik een thema, wat centraal zal staan gedurende een werkdag in ’n weekend. Ik nodig creatieve makers van alle disciplines uit, om in hun eigen medium vorm te geven aan dit idee.
Omdat thema’s en data al van tevoren bekend zijn, kunnen deelnemers thuis of in hun studio filosoferen en voorbereidingen treffen voor de werkdag. Er kunnen maximaal tien collega’s per dag inschrijven en vol is echt vol, omdat de sociëteit niet groot is.
We werken van 10.00 tot 16.00 uur met een half uur pauze voor een verzorgde lunch.
Om 16.00 presenteren we het eindresultaat aan elkaar, maar gedurende de hele dag staat het proces met de uitwisseling, spelen, het bevragen, verbeelden, verklanken en verwoorden centraal.
Waarom doe je wat je doet; welke criteria hanteer je: wat wordt meer door samenwerking; hoe kunnen we inzichten en kwaliteiten bundelen enz. Dat kunnen vragen zijn. En wat gebeurt er b.v. als een verhalenverteller een tekenaar inspireert, die vervolgens door een fotograaf of filmer wordt gedocumenteerd, waarna een dichter er poëzie overschrijft, wat gezongen kan worden enz. enz.
Het is een uitdaging om samen te werken met anderen, maakplezier te beleven en de controle los te laten. Wat let je om het te proberen en te ervaren wat het je kan brengen om samen aan de bak te gaan. Ik ben benieuwd naar jullie reacties
Als je minder mobiel bent is het reizen met het OV een behoorlijke opgave. Welke stappen moeten we maken om het OV toegankelijk(er) te maken?
Samen kijken naar de film Groenkijkers en concrete plannen voor een groenere stad.