We doen dat aanstaande dinsdag 5 mei in Museum ‘t Kromhout.
Helaas is de voorraad zeer beperkt.
Maar voor mensen die de soep niet krijgen is er een leuke bezigheid op 5 mei: zelf de soep maken onder leiding van topkoks online. Boodschappen en recept staan hieronder.
Meekijken met de koks
Je kunt alles zien op www.vrijheidsmaaltijdsoep.nl/kookmee. Daar kun je doorklikken naar een live talkshow van Pakhuis de Zwijger. Van 17.30 tot 18.30 kun je dan met de chefkoks zelf soep maken. En om 18.30 samen eten en toasten op de vrijheid.
Recept Vrijheidsmaaltijdsoep
Voor 4-6 personen soep (2L) Ingrediëntenlijst - 1 Kg flespompoen geschild en in blokjes - 1 Grote wortel in fijne stukjes - 200 Ml kokosmelk - 1 L groentebouillon Voor de basis - 2 Rode uien fijn gesnipperd - 70 Gr tomatenpuree - 2 Tenen knoflook fijngesneden - 1 Eetlepel komijnpoeder - 1 Eetlepel gemberpoeder - 1/2 Theelepel cayennepoeder - 1 Theelepel kurkumapoeder - 2 Theelepel citroengraspoeder - Flinke scheut olijfolie
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin op middelhoog vuur de ui, en knoflook.
Wanneer de ui glazig begint te worden voeg dan de tomatenpuree toe en bak al roerend een paar minuten mee. Nu is het tijd om de fijngesneden pompoen, wortel en kruidenpoeders in de pan te doen. Bak het geheel 5 minuten op laag vuur zodat alle smaken goed worden opgenomen door de groente. Blijf goed doorroeren.
Voeg 1 liter groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat 20 minuten koken tot de pompoen en wortel helemaal zacht zijn. Haal de pan van het vuur en pureer de soep tot een glad geheel met een staafmixer. Voeg daarna de kokosmelk toe, flinke snuf peper en maak eventueel nog meer op smaak met een beetje zout.
Eet smakelijk!