HELP

Wijkgids

Zoeken in de wijkgids
Filter op categorie


Wijkgids

Vervoer >

Aanvullend Openbaar Vervoer

AOV is speciaal vervoer voor Amsterdammers van 75 jaar en ouder en Amsterdammers met een beperking.

Het vervoer brengt u van deur tot deur, zeven dagen per week van 06.00 uur 's ochtends tot 01.00 uur 's nachts. Het AOV vervoert u naar sociale en recreatieve bestemmingen, dus niet naar werk, school of dagbehandeling. Uw bestemmingsadres moet voor u toegankelijk zijn.

U reist over het algemeen samen met anderen in een personenbus. Dit zijn de vervoerssoorten van het AOV:

  • Beschermd vervoer (uitgevoerd door Connexxion) Voor Amsterdammers van 75 jaar en ouder zonder lichamelijke beperking die liever niet meer met het gewone openbaar vervoer willen reizen.
  • Deur tot deur Samenreizend vervoer (uitgevoerd door Connexxion) Voor Amsterdammers die als gevolg van een lichte lichamelijke beperking niet met het openbaar vervoer kunnen reizen, omdat ze lichte ondersteuning nodig hebben bij het in- en uitstappen en eventueel een rollator of rolstoel mee moeten nemen.
  • Deur tot deur Plus vervoer (uitgevoerd door Transvision) Voor Amsterdammers die als gevolg van een lichamelijke beperking meer ondersteuning nodig hebben bij het in- en uitstappen en het bereiken van het voertuig.
  • Kamer tot kamer vervoer (uitgevoerd door Transvision) Voor Amsterdammers die als gevolg van een lichamelijke beperking nog meer ondersteuning nodig hebben bij het in- en uitstappen en het bereiken van het voertuig.

Aanvragen U vraagt een vervoerspas aan bij de Wmo Helpdesk: 0800 0643 (gratis).

Geef je mening over Aanvullend Openbaar Vervoer

Hoeveel sterren zou je Aanvullend Openbaar Vervoer geven?
Beschrijf hieronder in het kort je ervaringen met Aanvullend Openbaar Vervoer


0800-0643
Naar de website