HELP

Wijkgids

Zoeken in de wijkgids
Filter op categorie


Wijkgids

Ouderen Services en zorg > Zorg en ondersteuning thuis

Mantelaar

Mantelaar koppelt geneeskunde studenten aan thuiswonende ouderen om daarmee hun naasten te ondersteunen. Met name de kinderen maar ook partners, ouders en buurvrouwen.

De studenten bieden integrale hulp. Zij helpen bij het huishouden, de administratie, in de keuken. Ze helpen bij het opstaan en naar de wc gaan. Of ze gaan mee voor een ommetje of naar het museum.

Belangrijk hierbij is dat er zoveel mogelijk samen wordt gedaan. Ze kijken naar wat er nog kan en niet naar wat er niet meer lukt. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid, het is ook een stuk gezelliger.  De studenten nemen de tijd. Zodat iedereen elkaar leert kennen en er de mogelijkheid ontstaat om een band op te bouwen.

Mantelaar werkt met een eenvoudig strippenkaart model, de Mantelkaart. Er zijn Mantelkaarten met een tegoed van 10, 20 of 40 zorguren. Na elk bezoek worden de uren afgeschreven van uw tegoed. U hoeft bij ons dus niet vooraf aan te geven op welke momenten u zorg nodig heeft.

Voordat de zorgstudenten bij u aan de slag gaan, leidt De mantelaar hen zelf op. Onze opleiding bestaat uit verschillende cursussen die ontwikkeld zijn door aan ons gelieerde artsen. De cursussen behandelen onderwerpen als Signalering, Omgaan met Dementie, Beweging bij Ouderen en meer.

Geef je mening over Mantelaar

Hoeveel sterren zou je Mantelaar geven?
Beschrijf hieronder in het kort je ervaringen met Mantelaar