HELP

Wijkgids

Zoeken in de wijkgids
Filter op categorie


Wijkgids

Sport en Bewegen >

Dance Connects

Moderne Dans voor iedereen van 60 + is bij Dance Connects meer dan alleen bewegen.

Voorbeeld van programma voor de zomervakantie 2023

DANSPROCES 60+ (BESTAANDE GROEP)

Maandag 17.15 – 18.45 uur
Dansdocent Mayke / Kim

Studio’s Vredenburgh
Vredenburgersteeg 31-35

Kijk hier voor alle actuele informatie over Dansproces 60+

 

DANSPROCES 60+ (BEGINNERSGROEP)

Maandag 19.00 – 20.30 uur
Dansdocent Kim / Mayke

Studio’s Vredenburgh
Vredenburgersteeg 31-35

Dansproces 60+ is een moderne dansles waarin we op zoek gaan naar verdieping en ontwikkeling van artistieke vaardigheden en creatieve bewegingsvormen.

Dansproces 60+ is er voor gemotiveerde en ervaren dansers van 60 jaar en ouder, die zich wekelijks willen inzetten om samen met anderen in een vaste groep een versterkend en vernieuwend dansproces aan te gaan.

In Dansproces 60+ vergroot je je lichaamsbewustzijn en improvisatievermogen en onderzoek je samen met de groep nieuwe manieren om tot dans te komen.

Dansproces 60+ is er voor dansers die graag reflecteren, onderzoeken en meedenken in het proces. Hierbij zijn we niet bezig met het eindresultaat, maar vinden we het onderzoek en de gezamenlijke ontwikkeling het belangrijkst.

SLOW FLOW 60+

Woensdag 13.30 – 14.30
Dansdocent Sophia

Huis van de Tijd
Nieuwe Herengracht 20
1018 DP Amsterdam

Partner: Odensehuis Centrum

Vrijdag 14:15 – 15:15
Dansdocent Freerk

Partner: Amsta

Flesseman 
Nieuwmarkt 77
1011 MA Amsterdam

In 8 jaar tijd heeft Dance Connects zich ontwikkeld tot een unieke organisatie die met gespecialiseerde professionals veel ervaring en een waardevol netwerk heeft opgebouwd in het culturele én sociale domein. 

We zijn trots op wat we met elkaar in de afgelopen 8 jaar hebben bereikt. Tegelijkertijd zien we de ruimte en voelen de noodzaak om nog meer mensen de mogelijkheid te bieden om de kracht van dans te ervaren.

Wij geloven dat ieder mens zich tot op hoge leeftijd blijft ontwikkelen. Door middel van verschillende dansactiviteiten ondersteunt Dance Connects mensen van 50 jaar en ouder in hun ontwikkeling, groei en vaardigheden. Wij zien dans als middel om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en welzijn te bevorderen. Dans levert een relevante bijdrage aan de fysieke en geestelijke gezondheid en verbindt mensen aan elkaar en aan de maatschappij.

Dance Connects kiest in de basis voor hedendaagse dans omdat deze dansvorm door de vrijheid in bewegingsvocabulaire en de ruimte voor eigen invulling zeer goed aansluit bij de diversiteit van een oudere doelgroep.

Dans, en hedendaagse dans in het bijzonder, gaat niet alleen over pasjes of techniek maar doet ook een beroep op ieders fantasie, creativiteit en zelfexpressie. In de klassieke dansstijlen, zoals ballet en stijldansen, is er weinig ruimte voor eigenheid. De perfecte uitvoering is aan strikte regels, patronen en ritmes is gebonden. In hedendaagse dans wordt die eigenheid, de persoonlijke stijl, juist zeer gewaardeerd en aangemoedigd.

Onze deelnemers worden daarmee aangesproken op hun kracht en krijgen de mogelijkheid om hun persoonlijke talenten verder te ontplooien.

Onze lesmethodiek biedt hen de gelegenheid om creatief bezig te zijn, meer van zichzelf te laten zien dan alleen vorm en beweging, een eigen verhaal te vertellen.

Door te kijken en te luisteren naar elkaar ontstaat een vorm van intimiteit, herkenning en vertrouwen van waaruit onderling contact kan worden opgebouwd.

Dance Connects maakt hedendaagse dans toegankelijk voor iedereen van 60 tot 100+. Juist mensen die wegens fysieke, psychosociale en/of financiële redenen doorgaans niet in aanraking komen met deze kunstvorm, bieden wij de vrijheid, de kracht en de verbinding die dans kan geven.

Met of zonder beperking, met of zonder financiële middelen. Iedereen telt mee; iedereen kan dansen.

De stichting kenmerkt zich door de unieke combinatie van artistiek-inhoudelijke kwaliteit en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Professionals uit de kunsten worden ingezet om mensen op een artistieke wijze in contact te laten komen met zichzelf, elkaar en hun omgeving.

Wij willen dat iedereen zich welkom voelt binnen Dance Connects en met plezier op zijn/haar/hun eigen niveau deel kan nemen en ongeacht leeftijd, gender, identiteit en/of expressie, klasse, culturele achtergrond, fysieke of psychische beperking, de ruimte heeft om zich bij ons te ontwikkelen. Wij streven ernaar een diverse en inclusieve organisatie te zijn.

Wij kijken naar het individu; we geven persoonlijke aandacht. We maken tijd voor elkaar en maken werkelijke structurele connecties. We denken niet in hokjes; we zijn open en persoonlijk, professioneel en creatief. We zijn enthousiast, gedreven en ambitieus.

Dance Connects focust zich op (kwetsbare) mensen die behoefte hebben aan beweging en lichamelijke en geestelijke stimulans. Mensen die andere mensen willen leren kennen, hun connectie met de maatschappij willen onderhouden of deze willen opbouwen. Mensen die affiniteit hebben met dans, beweging, gezondheid, ontmoeten en samenzijn. Mensen die willen (blijven) deelnemen aan het sociaal-maatschappelijke verkeer.

We geloven in de kracht van het samen doen en betrokken zijn bij elkaar. We geloven dat ieder mens telt en waardevol is. Dat iedereen zijn plek in de samenleving zou moeten kunnen vinden. We geloven in vriendschap, het versterken van elkaar, en het aanmoedigen van elkaars kwaliteiten.

Geef je mening over Dance Connects

Hoeveel sterren zou je Dance Connects geven?
Beschrijf hieronder in het kort je ervaringen met Dance Connects
Vredenburgersteeg 31-35

020-2611058
Naar de website