HELP

Wijkgids

Zoeken in de wijkgids
Filter op categorie


Wijkgids

Ouderen Services en zorg >

Buurtteam 1018

Het Buurtteam heet formeel "oostelijke eilanden"maar is voor iedereen in postcode 1018!

Per 1 april zijn ze actief geworden, de buurteams, ook in 1018: het buurtteam voor antwoorden op (bijna) al uw vragen!!

Vanuit de Kenniskring Stadsdorpen hebben we de komst van de buurtteams zien aankomen. Vanaf heden zijn ze er ook echt: de buurtteams. We hebben er ook persoonlijk contact mee, dus als u voor uzelf, familie, vrienden of uw buren vragen heeft over alles wat uw en hun welzijn en gezondheid betreft en er niet uitkomt, dan kunt u ook ons erover aanspreken. Wij kunnen u dan in contact brengen met de leidinggevenden van het buurtteam.

Wat wil het buurtteam betekenen: een 1-loket voor uw buurt, alles om langer thuis te kunnen wonen. Heeft u vragen of kunt u (tijdelijk) wat extra steun gebruiken? Dan kunt u terecht bij Buurtteam Amsterdam. Belangrijk is dat u daarna zelf weer verder kan met uw leven.

U kunt bij uw buurtteam binnenlopen (o.a. in de Witte Boei) of een afspraak maken door hen te bellen of een e-mail te sturen, voor een afspraak bij u thuis, of bij het buurtteam op locatie.

In elk buurtteam zitten verschillende typen hulpverleners bij elkaar. Zij denken met u mee en ondersteunen u waar nodig. Hun hulp is gratis.

Vragen die u kunt stellen gaan over de thema's: zorg, wonen, meedoen, veiligheid, geld, werk en gezondheid. Inderdaad zijn dat bijna alle thema's van het leven.

De medewerkers kijken samen met u wat uw vraag is en welke oplossing bij u past. Hoe ze werken hangt af van uw vraage n uw persoonlijke situatie.

Ze kijken wat u zelf kan doen en hoe uw directe omgeving kan helpen. Soms kan een eenvoudig antwoord op uw vraag al voldoende zijn. Heeft u meer ondersteuning nodig, dan maken ze samen een plan. Het buurtteam kijkt samen met u wat er aan de hand is.

Als het nodig is halen ze er een andere hulpverlener bij om een antwoord te vinden op uw vraag. Daarom werkt een buurtteam ook samen met andere organisaties in de buurt. Dat doen ze altijd in overleg met u. Ze werken bijvoorbeeld samen met:

  • Ouder- en Kindteams
  • Huisartsen
  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Woningcorporaties
  • Bewonersgroepen
  • Vrijwilligersorganisaties
  • Wijkverpleging
  • Zorgaanbieders
  • Buurthuizen

Er is altijd een buurtteam bij u in de buurt. Heeft u een vraag of wilt u een keer kennismaken? U bent van harte welkom. U kunt hen bellen, mailen of u kunt langskomen bij een van de buurtteams.

Geef je mening over Buurtteam 1018

Hoeveel sterren zou je Buurtteam 1018 geven?
Beschrijf hieronder in het kort je ervaringen met Buurtteam 1018
Kleine Wittenburgerstraat 210
1018 LT Amsterdam
020-5573338
Naar de website