HELP

Wijkgids

Zoeken in de wijkgids
Filter op categorie


Wijkgids

Ouderen Services en zorg > Maatschappelijk advies

Welzijn op recept

Voor een extra steuntje in de rug

In Amsterdam Centrum kunnen bewoners, die een extra steuntje in de rug nodig hebben om aan activiteiten deel te nemen, terecht bij Welzijn op Recept.

 

n Amsterdam Centrum kunnen bewoners, die een extra steuntje in de rug nodig hebben om aan activiteiten deel te nemen, terecht bij Welzijn op Recept.

Welzijn op Recept is er voor bewoners die door allerlei omstandigheden niet makkelijk deelnemen aan activiteiten in hun buurt. Dit kan komen door fysieke beperkingen, angstgevoelens, somberheid, slapeloosheid etc.

Bewoners die zich beter willen voelen en iets willen ondernemen, kunnen hun huisarts of zorgverlener vragen om een doorverwijzing naar de welzijnscoaches van Welzijn op Recept.

Met de welzijnscoach bespreken zij hun talenten en mogelijkheden. Samen zoeken ze daar een passende activiteit bij. Als het moeite kost om alleen naar een activiteit te gaan, kan de welzijnscoach de eerste keer meegaan naar een activiteit.

Op diverse locaties in Amsterdam-Centrum zijn er welzijnsarrangementen: Bewegen met plezier, Ontdekken en doen, Smakelijke ontmoetingen en Kunst en cultuur.

Kent u iemand of bent u iemand die gebruik wil maken van Welzijn op Recept dan kunt u contact opnemen met de huisarts of zorgverlener, zij kunnen doorverwijzen naar een welzijnscoach.

Bel CentraM, op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 uur.

Welzijn op Recept Centrum is een samenwerkingsinitiatief van CentraM en DOCK. De gemeente Amsterdam stimuleert en financiert de start van Welzijn op Recept in verschillende stadsdelen.

Geef je mening over Welzijn op recept

Hoeveel sterren zou je Welzijn op recept geven?
Beschrijf hieronder in het kort je ervaringen met Welzijn op recept
Kleine Wittenburgerstraat 201
1018 LT Amsterdam
020-5573338
Naar de website