HELP

Wijkgids

Zoeken in de wijkgids
Filter op categorie


Wijkgids

Wonen en verhuizen > Adviezen en ondersteuning

!Woon

Bij het Wijksteunpunt Wonen Centrum kunnen bewoners van het stadsdeel Centrum terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van wonen.

Het Wijksteunpunt Wonen (WSWonen) Centrum geeft bewoners van het stadsdeel Centrum kosteloos informatie, advies en ondersteuning op het gebied van huren en wonen. Het WSWonen Centrum is een zelfstandige stichting.

Woonspreekuren
Bij de woonspreekuren kunnen bewoners terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van huurprijzen, huurcontracten, achterstallig onderhoud, renovaties, huurbescherming, woonruimteverdeling enzovoorts.

Huurteam Binnenstad
Het Huurteam Binnenstad controleert de prijs- kwaliteitsverhouding van huurwoningen. Betaalt u teveel huur, dan helpt het huurteam u met het starten van een procedure bij de huurcommissie. Ook bij onderhoudsgebreken kan het huurteam u bijstaan. Het huurteam komt desgewenst bij u thuis voor het maken van een puntentelling en een onderhoudsrapport. Ook kan het huurteam een energiecheck in uw woning uitvoeren. Daarbij kijkt het huurteam naar dubbel/enkel glas en naar de verwarming/warmwaterinstallatie. De energiecheck is de onderbouwing van uw overleg met de verhuurder over het nemen van energiebesparende maatregelen in de woning. Het huurteam werkt op afspraak.

Vereniging van Eigenaren
Wie een etagewoning koopt is automatisch lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Alle eigenaren samen zijn dan verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke onderdelen. Wat voor consequenties heeft dat voor u als bewoner? Wie beslist dan over het onderhoud van bijvoorbeeld het dak, kozijnen of trappenhuis? Hoe verdeelt de VvE de kosten en hoe zit het met de wettelijk verplichte reservering voor onderhoud? Het Wijksteunpunt Wonen kan u en de VvE adviseren.

Bewonersondersteuning
De bewonersondersteuner kan bewoners individueel of in georganiseerd verband bijstaan bij onderhandelingen met de verhuurder als er sprake is van opknapbeurten, renovaties, woningsplitsing en andere zaken.

Ondersteuning Huurdersvereniging
Huurdersvereniging Centrum komt op voor huurders in de binnenstad. Door in discussie te gaan met stadsdeel, gemeente, woningcorporaties en andere verhuurders houden zij het lokale huurbeleid scherp in de gaten.

Meer informatie over wat !Woon voor u kunnen doen vindt u hier. Hieronder staan de nieuwsberichten. U kunt hen ook volgen op Twitter en op Facebook.

Spreekuren Oostelijke Binnenstad (Witte Boei):

Dinsdag 09.00-10.00 uur, woensdag 15.00-17.00 uur en 19.00-20.00 uur.

Geef je mening over !Woon

Hoeveel sterren zou je !Woon geven?
Beschrijf hieronder in het kort je ervaringen met !Woon
Kleine Wittenburgerstraat 201
1018 LT Amsterdam
020-6258569
Naar de website